Femeia care a mâncat fără probleme mere de la Cernobîl

Publicitate

O tânără cunoscută pe internet drept „Bionerd23” a publicat numeroase înregistrări video bizare, filmate în condiţii riscante[...]

Femeia care a mâncat fără probleme mere de la Cernobîl
Publicitate

[...]într-una dintre cele mai periculoase regiuni de pe Pământ - zona de excludere de la Cernobîl. Ei bine, nimic nu este prea radioactiv sau riscant pentru ea. Se filmează mâncând mere radioactive din pomii de lângă Cernobîl, în timp ce este fugărită de o vulpe probabil turbată şi culegând fragmente din combustibilul reactorului centralei nucleare cu mâinile goale. În alte filmări, ce nu au loc la Cernobîl, femeia îşi toarnă mercur lichid pe mâini, comparând acest lucru cu fumatul unei singure ţigări - ceva care nu este periculos în doze limitate, după cum spune ea, pentru că, „potrivit Mariei Curie, nu trebuie să-ţi fie frică de nimic în viaţă. Trebuie doar să înţelegi.”

Femeia care a mâncat fără probleme mere de la Cernobîl

Bionerd23 a început să posteze pe internet propriile filmuleţe în primăvara lui 2012. Până în prezent, a împărtăşit cu fanii săi 60 de clipuri video care documentează primbările sale în jurul centralei nucleare sau experimente pe care le face chiar pe ea. Preferă să rămână anonimă în ceea ce priveşte numele său real, nu vorbeşte despre ţara ei de origine, spune doar că este studentă şi susţine că a crescut în Prîpeat. „Nimeni nu ar trebui să admire omul de ştiinţă, o persoană ar trebui să admire munca lui sau a ei. Persoana în sine nu este importantă”, explică tânăra motivul pentru care îşi doreşte să rămână în anonimitate. Prîpeat, aflat la doar trei kilometri distanţă de reactor, rămâne în continuare părăsit, dar populaţia Cernobîlului din apropiere - 15 kilometri de locul dezastrului - număra anul trecut peste 600 de suflete. De asemenea, în pădurile din apropiere, numărul animalelor a crescut în mod aproape miraculos. Unii oameni de ştiinţă spun că intensitatea cu care îşi revine natura la Cernobîl ar avea legătură directă cu absenţa omului din zonă.

Riscurile pe care şi le asumă femeia îi fac pe mulţi dintre utilizatorii platformei YouTube să o întrebe de ce se pune în astfel de situaţii periculoase. Motivele pentru care continuă să documenteze ce se întâmplă la Cernobîl sunt mai mult personale. „Dacă ai fi fost acolo şi ai fi experimentat zona aşa cum este ea cu adevărat, o capsulă a timpului, ai înţelege”, răspunde femeia unui utilizator. „Timpul s-a oprit în momentul în care reactorul a explodat”, adaugă ea.

Femeia care a mâncat fără probleme mere de la Cernobîl

Pe 26 aprilie 2015 s-au împlinit 29 de ani de la accidentul de la Cernobîl. Cam 10.000 de oameni vizitează anual Cernobîlul şi împrejurimile. Accesul în zonă este permis doar în tururi organizate. Potrivit autorităţilor, nivelul de radiaţii este încă de zece ori mai mare decât ar fi normal, dar o perioadă scurtă de timp petrecută la faţa locului nu pune în pericol viaţa nimănui. Turiştii nu au voie să atingă, să mănânce sau să bea decât ce provine din afara zonei contaminate şi sunt avertizaţi să nu se aşeze pe pământ.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!