Juno a surprins, printre altele, imagini ale unor cicloane uriaşe, de dimensiunile Pământului, care se dezlănţuie în atmosfera lui Jupiter, compuse din amoniac condensat.
Saturn a devenit un mare punct de interes în ultima vreme, mulţumită sondei spaţiale Cassini care studiază inelele planetei şi care transmite câteva imagini splendide.
Dar să ne aducem aminte şi de Jupiter, care este la fel de fascinant. De fapt, este chiar mai ciudat şi minunat decât ne-am fi gândit. În prezent, nava spaţială marca NASA denumită Juno, care orbitează planeta Jupiter, a transmis, de asemenea, câteva cadre superbe.
De fapt, NASA chiar încurajează publicul să preia imaginile şi să le spilcuiască puţin, pentru ca apoi să le reposteze pe site-ul JunoCam. De asemenea, se poate vota cu privire la acţiunile următoare ale navei spaţiale. Nava aflată la perijove (punctul din orbita unui satelit al lui Jupiter, cel mai apropiat de centrul planetei) va înregistra un număr maxim posibil de imagini, la care sunt invitaţi toţi cei interesaţi, să aleagă, să voteze şi să prioritizeze aceste puncte de interes, cum ar fi Marea Pată Roşie (o furtună anticiclonică persistentă de pe planeta Jupiter).
Primele rezultate ştiinţifice din misiunea Juno în jurul lui Jupiter au fost lansate pe 5 mai şi ele dezvăluie câteva detalii surprinzătoare despre cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Constatările au fost prezentate şi la Uniunea Europeană a Geoştiinţelor de la Viena.
Mai jos AziAmÎnvăţat a realizat o selecţie a celor mai fascinante cadre ale celei de-a cincea planetă de la Soare.