India îşi schimbă vechea reputaţie şi inveşte masiv în industria verde.
Această săptămână India a reuşit să planteze peste 66 de milioane de copaci în doar 12 ore, depăşindu-şi propriul record stabilit abia de anul trecut.
Cea mai recentă performanţă verde s-a desfăşurat duminică în Madhya Pradesh, un stat întins din India centrală. Între orele 7:00 şi 19:00, valuri de voluntari au plantat 6.630.000 de pueţi. Sau, cum se spune în India, "6.63 crores,", unde fiecare crore denotă 10 milioane de unităţi.
Recordul anterior stabilit de către India a fost în 2016, atunci când au plantat 49,3 milioane de puieţi în nordul statului Uttar Pradesh în 24 de ore. Cea mai nouă ispravă a ţării se află în curs de clarificare de către Cartea Recordurilor, dar toate fiind bune, se pare că acestea ar trebui să-şi câştige titlul.
India s-a angajat să-şi sporească acoperirea forestieră la 95 de milioane de hectare până în 2030 la Conferinţa Schimbărilor Climatice de la Paris. Guvernul investeşte 6.2 miliarde de dolari în acest efort şi încurajează toate cele 29 de state ale ţării să se implice.
„#MPPlants6CroreTrees este un efort în conformitate cu #ParisAccord. Sunt mândru că Madhya Pradesh s-a aflat printre primii care au luat iniţiativă”, a declarat Shivraj Singh Chouhan, şef-ministru al Madhya Pradesh.
Sătenii din Konda, districtul Dhar s-au adunat pentru a planta 10.000 de puieţi ca parte a istoricului #MPPlants6CroreTrees.
India nu se poate mândri cu o reputaţie prea bună atunci când vine vorba de a fi verde, în ultimele decenii. În prezent, populaţia ei, reprezintă una dintre cele mai mari producătoare de emisii de carbon (deşi, indiscutabil, aceasta este de peste 1.3 miliarde). Locuitorii Indiei au devenit, de asemenea, strâns asociaţi cu calitatea slabă a aerului din interiorul oraşelor, cu arderea intensă de cărbune, cu lipsa operaţiunilor de tratare a apelor reziduale şi cu arderea de combustibil din biomasă.
Totuşi, această veche imagine a poluării şi a smogului începe să se estompeze. În timp ce India îşi continuă ascensiunea ca mare putere mondială, au fost necesare eforturi uriaşe pentru a aduce economia sa în secolul 21 utilizând investiţii în energie verde şi ecologie, de la nivel local şi până la Narendra Modi, actualul prim-ministru al Indiei.