Originea acestei poveşti nu este cunoscută, însă a avut trecere ani la rând.
Denumirile ambigue ale mărcilor americane se adresează în principal nativilor, prin asocierile şi jocurile de cuvinte amuzante. (Restul să îşi caute in interpret, dacă nu înţeleg.) Și cazul Lucky Strike este unul asemănător: denumirea brandului şi sloganul acestuia, au implicat naşterea zvonului cum că ar conţine iarbă. În limba română, cuvântul “lucky” înseamnă noroc sau norocos, iar “strike” lovitură (norocoasă) sau extragere (norocoasă). Aşa a luat naştere legenda potrivit căreia, fiecare al nu se ştie câtelea pachet, ascundea o ţigaretă “specială”, a cărei extrageri însemna “a da lovitura” sau lucky strike.
Originea acestei poveşti nu este cunoscută, însă a avut trecere ani la rând. Opiniile erau împărţite însă, în ceea ce priveşte raportul iarbă per pachet: unii spuneau că fiecare a o mia ţigaretă conţine iarbă, pe când alţii susţineau că fiecare pachet ascunde câte “un secret”. (Experienţă personală: 0 bucăţi din mii de pachete.)
La menţinerea mitului a contribuit şi sloganul Lucky Strike cu dublu-înţeles. În 1917 marca a început să folosească sloganul "It's Toasted"(Este prăjit!) pentru a informa consumatorii despre metoda de confecţionare, şi anume aceea că tutunul este prăjit şi nu uscat la soare, proces care se credea că face gustul ţigaretei mai plăcut. În limba engleză cuvântul „toaste” poate avea sensuri multiple, iar în jargon înseamnă „drogat/dopat/intoxicat” (We got kicked out of home economics cause we would always show up toasted and eat all the cookies.)
Lucky Strike a reuşit să mai dezvolte o superstiţie care a devenit destul de populară şi o întâlnim şi în zilele noastre: fumătorii, uneori scot o ţigaretă şi o introduc înapoi în pachet invers. Se spune că ei o fumează pe aceea, ultima, pentru a le aduce noroc (Luc) sau a fi norocoşi (Locke). Ideea de bază a ţigaretei norocoase, a luat naştere tot din legenda Lucky Strike şi aceea este lăsată la sfârşit pentru a savura din plin norocul.