Nu-i aşa că uneori ne-am dori ca lumea din jurul nostru să poată fi controlată cu un buton de oprire?
Un gadget de amortizare a sunetelor, cu susţinători pe Kickstarter, numit Muzo, pretinde că poate înăbuşi zgomotul şi gălăgia din mediul nostru ocupat, stresant, utilizând vibraţii şi metode de reducere a zgomotului. În realitate, se presupune că ar fi o zonă personală de calm şi linişte, pe care o putem duce oriunde cu noi.
Atunci când este plasat undeva în apropiere şi se apasă unicul buton de pornire, Muzo se setează instantaneu pe blocarea zarvei care ne înebuneşte. Prin intermediul sistemului său neo-magnetic, va genera simultan estompări de zgomot realiste, în timp ce va emite vibraţii şi prin intermediul suprafeţei căreia îi este ataşat. Dispozitivul nu va dezactiva complet sursele de distragere, însă va fi sufucient pentru estomparea râsului strident al colegei din biroul vecin.
Un alt aspect pozitiv al micuţului Muzo ar fi portabilitatea şi versabilitatea de a crea tăcere aproape oriunde este montat. Poate fi ataşat şi reataşat pe orice suprafaţă - fie aceasta noptiera, biroul sau chiar masa de la restaurant, în scopul activării propriei bule de linişte.
Există, de asemenea, câteva moduri presetate, special create pentru a optimiza gadgetul în cazul diferitelor tipuri de poluare fonică, ce pot fi activate prin intermediul aplicaţiei Muzo, pentru telefon. Modul „Sleep” (Somn) ne permite crearea de scene şi să alegem nivelul preferat al câmpului de sunet; modul „Serenity” (Linişte) pentru nevoile generale de blocare a zgomotelor şi modul „Secret”, care va funcţiona reversibil, pentru a masca discuţiile private din public.
Circa 2.980 de persoane au investit 532.000 de dolari, o sumă de 5 ori mai mare decât avea obiectiv. Motivul ar fi că Muzo promite ceva aparent imposibil. În prezent, cel mai ieftin pachet se situează undeva în jurul sumei de 179 de euro. O dată de lansare pare a fi stabilită pentru luna martie a anului 2017.
Cei de la Muzo spun însă că au finalizat un prototip care este gata pentru producţia în masă. Rămâne de văzut dacă acest gadget va ajunge pe piaţă. Cei care au plătit 89 de dolari pentru a transforma proiectul în realitate vor primi device-ul.