Nike cu şireturi care se leagă singure, HyperAdapt 1.0, vor fi disponibili pe scară largă, mai devreme decât credem noi.
Cristiano Ronaldo, Serena Williams, Kyrie Irving şi Odell Beckham Jr. se află printre sportivii care au avut deja şansa de a purta mult aşteptata încălţăminte cu şireturi care se leagă singure, Nike HyperAdapt 1.0. Acesta e pantoful care s-a inspirat din filmul „Back To The Future” şi care este trâmbiţat ca fiind „viitorul încălţămintei”.
„Aproape că nu îşi pot crede ochilor”, a declarat senior inovatorul Nike, Tiffany Beers. „Atleţii cărora am ajuns să le livrez sunt uimiţi, 'Oh, chiar funcţionează?'” Sportivii care au testat pantofii zilnic, au constatat că bateria poate dura mai mult de şase săptămâni, fără reîncărcare.
Este o realizare care a lansat pantofii către consumatori. În consecinţă, HyperAdapt 1.0 nu este o achiziţie uşor de făcut. O pereche se vinde cu amănuntul la enormul preţ de 720 de dolari, iar locurile programate pentru a proba şi cumpăra pantoful, din anumite locaţii din New York City, Los Angeles, San Francisco şi Chicago s-au umplut repede.
Dar, până la urmă, şi omul obişnuit va avea prilejul să intre într-un magazin Nike şi să-şi cumpere o pereche. „Mai devreme decât s-ar crede”, a mai spus Beers.
Totul datorită cererii. Nike a declarat pentru Business Insider că a primit „un răspuns extrem de intens” din partea clienţilor interesaţi de pantofi. Nu în utlimul rând, se pare că au început lucrările şi la HyperAdapt 2.0 şi HyperAdapt 3.0.
„Am avut o rată de conversie enormă”, a declarat Beers despre HyperAdapt 1.0. „Toţi cei care au primit programare...cei mai mulţi sau majoritatea, au cumpărat încălţămintea, aşadar sunt mulţumiţi de produs.” De asemenea, se aşteaptă o scădere a preţului.
„Cred că acest pantof este dificil de creat şi necesită mult efort”, a declarat designerul de pantofi Nike, Tinker Hatfield. „Cred că este foarte asemănător cu modul în care au evoluat calculatoarele. Vom fi martori la îmbunătăţirile care i se vor aduce, la modul în care sunt făcuţi aceşti pantofi şi la modul în care sunt concepuţi astfel încât fabricarea lor să devină mai accesibilă, şi, desigur, odată ce vom începe să comandăm de la fabrici, o cantitate mai mare, preţul va scădea. La fel ca în orice inovaţie, preţul din prim plan este mai mare, întru-cât economia de scară nu prea rulează în favoarea noastră.”