Un tur 3D virtual al oraşului din viitor

Publicitate

Aşa va arăta oraşul Emiratelor Arabe Unite pe Marte.

Un tur 3D virtual al oraşului din viitor
Publicitate

Emiratele Arabe Unite (EAU) au planuri măreţe în ceea ce priveşte construcţia primei aşezări pe Marte, în următorii 100 de ani. Fără intenţia de a ne strica buna dispoziţie, trebuie să fim conştienţi de faptul că, până atunci, sunt şanse extrem de slabe ca oricare dintre noi să fie prezent pentru a experimenta noua eră, astfel, spre bucuria multora, specialiştii au creat o ilustrare virtuală a cum ar putea arăta viaţa în epoca oamenilor interplanetari.

World Government Summit (Reuniunea la nivel înalt a Guvernului Mondial), platforma EAU de a dezvolta relaţii cu alte guverne ale lumii, a lansat o realitate virtuală video pe YouTube, care permite explorarea metropolei lor marţiană imaginată, direct din confortabilul fotoliu personal. Nu este nici o problemă dacă nu avem set de căşti VR, pentru că putem experimenta peisajul interactiv, printr-un simplu clic şi glisând în jurul ecranului.

Un tur 3D virtual al oraşului din viitor

Experienţa ne conduce într-o călătorie în jurul aşa-numitului „Oraş al Înţelepciunii” de pe Planeta Roşie. Împreună cu un ghid personal, vom vedea toate avanposturile oraşului, de la avioanele marţiene terraformate (un concept care presupune modelarea geografică, atmosferică şi ecologică a unor planete asemănătoare Pământului în scopul colonizării şi locuirii acestora de către oameni) şi laboratoarele construite direct pe planetă, până la cabinele de locuit. Probabil că Marte chiar este un teritoriu rece şi ostil, însă această viziune a oraşului pare confortabilă, locuibilă şi potrivită pentru viitor. 

Proiectul „Marte 2117” a fost lansat de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite şi Domnitor al Dubaiului. În secolul următor, ei speră să înfiinţeze oraşul locuibil pe Marte şi să-i deschidă porţile spre a primi până la cel puţin 600.000 de rezidenţi din întreaga lume.

Un tur 3D virtual al oraşului din viitor

În cadrul anunţului privind Oraşul marţian în februarie 2017, şeicul a declarat: „Ambiţiile umane nu au limite şi oricine priveşte la progresele şi realizările ştiinţifice din secolul actual, crede pe deplin în abilităţile umane de a realiza cel mai măreţ vis uman.”

Deocamdată, Agenţia Spaţială a Emiratelor Arabe Unite se află la câţiva ani lumină distanţă de a concura cu agenţiile spaţiale „Big Six”. Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite s-au transformat dintr-o naţiune a oraşelor umile şi a triburilor de beduini, într-un centru mega-avansat de zgârie-nori în decursul ultimilor 50 de ani. În plus, ele par a-şi lua visul de a deveni primii colonişti pe Marte, la modul cel mai serios. În luna septembrie, Emiratele au promis investirea a 140 de milioane de dolari pentru a construi pe Pământ un oraş fals-marţian, cu o suprafaţă de 177.000 de metri pătraţi.

Un tur 3D virtual al oraşului din viitor

Deocamdată, vizionare plăcută:

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!